Door de oogjes van.....
Door: De Nick
Blijf op de hoogte en volg Nick
28 Oktober 2014 | Namibië, Windhoek
Helaas ligt er (weer) geen geld voor de taxi en moet ik het lange stuk naar school lopen. Met mijn handen in mijn kapotte zakken loop ik over het grindpad naar school. Het waren toch de schoenen van mijn broer, ze zijn te groot. Moet ik dat vanavond ook weer ondergaan. Veel te vroeg op school zie ik mijn vriendjes. Ze hebben een flesje cola met zand gevuld waarmee we kunnen voetballen.
In de verte zie ik mijn witte meester aan komen lopen, hij lacht. Ik ren naar hem toe en grijp hem bij zijn been. Hij bukt en vraagt hoe het mij gaat. Ik zeg: “goed”. Vervolgens vraagt hij of ik een leuk weekend heb gehad, ‘ja hoor’, zeg ik glimlachend. Laat ik maar niet vertellen dat ik naar mijn oma moest, omdat mijn moeder geen geld had voor eten. De meester kijkt naar me en vertelt mij dat we er een leuke dag van gaan maken. De andere witte juffen lopen voorbij en zwaaien naar me, ik zwaai terug. Ik hoop dat we vandaag gaan gymmen met de witte meester en juffen.
Tijdens de lessen, komt de meester naast me zitten en legt mij uit hoe ik de som moet oplossen. Ik snap er echt helemaal niks van! Gelukkig blijft de meester rustig en legt hij mij de som nog een keer uit. De juffrouw is gelukkig met haar stok bij een ander kindje. Ik ben blij dat de meester mij helpt!
Aan het einde van de dag omhels ik mijn meester stevig, hij vertelt mij dat ik vandaag mijn best heb gedaan. Met een glimlach loop ik het klaslokaal uit en zwaai nog één keer naar de witte meester en de witte juffen zodat ik eindelijk die te grote schoenen uit kan doen. Op mijn blote voetjes loop ik terug naar huis!
De witte meester!
29 Oktober 2014 - 08:29
Chais:
Even stil van...*slik* -
29 Oktober 2014 - 21:51
Carla Vrolijk:
Lieve Nick,
Wat kan je het toch allemaal mooi verwoorden. Ik zit hier met tranen in mijn ogen je verhaal te lezen. Wat is de wereld toch ongelijk verdeeld en wat zal het moeilijk zijn om dit straks weer achter je te laten. De kinderen hebben het getroffen om een witte meester als jij voor de klas te krijgen.
Keep up the good work lieverd.
Cals xxx -
15 November 2014 - 08:38
Brigit:
Wat een cultuur verschil hè! Ongelooflijk. Je weet dat dit bestaat maar als je dit met eigen ogen ziet dan besef je dit pas goed. Heel bijzonder dat je dit mag mee maken Nick. Je hebt dit zo mooi verwoord! De tijd is echt omgevlogen.
Gtoetjes brigit